Kanonkop Kadette Pinotage Rosé 2020
Sydafrika

Vintips: Kanonkop Kadette Pinotage Rosé 2020

2020 var inte bara ett speciellt år för alla på jorden med coronapandemin, det var även ett kallare år än normalt i Sydafrika där vinområdet Stellenbosch inte fick den normala mängden nederbörd att skölja över vinodlingarna. Resultatet blev en mindre skörd med högre syra och lägre sötma än normalt.

Kadette Pinotage Rosé från Kanonkop Wine Estate skulle vi beskriva som en pigg och lättdrucken rosé, med tydliga och typiska inslag av skogsbär såsom hallon, men även jordgubbar och körsbär. Vinet har en frisk syra, massor av karaktär och en lång kvardröjande eftersmak. Serveras som brukligt, 8-10 grader nedkylt och passar utmärkt till lättare rätter som sallader, pasta och grönsaksrätter. Den ganska höga kryddigheten gör också att det står sig bra mot exempelvis kyckling, kalkon och fiskrätter.

Vinet är också ett alldeles förträffligt sällskapsvin nu när solen börjar visa sig från sin bästa sida närmaste månaderna, dessutom är ett extremt snålt på kalorier med sina 1,6 gram socker per liter.

Finns på Systembolaget (artikelnummer 74407, eventuellt beställningsvara på ditt lokala bolag) och kostar 99 kr för en 75 cl-flaska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *